HÄLLDE CC-34 på PMQ Taste Library i Hong Kong

När Sveriges Generalkonsulat i Hong Kong arrangerade ett matlagningsevent, i samband med det årligen, lokala eventet ”Business of Design Week”, för arkitekter, var HÄLLDE en del av den svenska designen i köket.

I början december åkte Henrik Olsson, Köksmästare och ägare på Grythyttan Hospitality Group, till Hong Kong med en HÄLLDE-maskin under armen för att laga mat tillsammans med den mycket välkände matkritikern Craig Au, på det trendiga PMQ Taste Library i centrala Hong Kong.

Uppdraget bestod i att marknadsföra svensk måltidskultur och därmed laga en svensk och en kinesisk maträtt tillsammans med åtta arkitekter från vardera nation. En utmaning som Henrik såg som ett riktigt kul och spännande event.

HÄLLDE Combi Cutter CC-34 kom väl till användning att färdigställa de två rätterna som stod på menyn:

  • Köttbullar
  • Fläsklägg och kålpudding

CC-34:an blev kvar på PMQ (Police Married Quarter) Taste Library som ligger i ett 6-våningshus med många lägenheter individuellt inredda av olika arkitekter. Taste Library består av 3 rum inredda som bibliotek späckade med kokböcker, i anslutning till ett fullt utrustat tillagningskök. Under 2015 kommer Taste Library öppnas för allmänheten som en plats för att inspireras till matlagning, skriva sin inköpslista, bege sig ut för att handla och slutligen tillreda rätterna i köket.

”Business of Design Week” med Sverige som samarbetande värdland, fick celebert besök.

Generalkonsulatet i Hong Kong

Från vänster: Henrik Olsson, Köksmästare, Jörgen Halldin, Sveriges General Konsul i Hong Kong och Mehmet Kapland Sveriges Bostads- och Stadsutvecklingsminister.

Under veckan hölls även en galamiddag med mat av Stefano Catenacci, Köksmästare på Michelinrestaurangen ”Operakällaren” i Stockholm.