Koreansk mat en växande trend i Väst

På senare år har Koreansk mat fått mer och mer uppmärksamhet i väst. Det skrivs mer om det i media och fler restauranger dyker upp. Från att koreansk mat mestadels serverats inom ”fine-dining-segmentet”, på exklusiva restauranger med internationella utmärkelser, har trenden nu gått vidare. Utbudet av koreanska rätter har blivit mer tillgängligt för alla – till lunch och inte minst har det blivit mer vanligt i det vegetariska köket som fått upp ögonen på många.

Flera av de större aktörerna inom dagligvarubranschen spår den koreanska maten som en av de nya trenderna, vilket också börjar synas på butikshyllorna. En del menar att det bara är något annorlunda och intressant andra framhåller att maten är nyttig då den till viss del är fermenterad samt innehåller mycket grönsaker. Oavsett varför så växer intresset för koreansk mat vilket märks i bland annat mattidningar och matbutikernas receptsamlingar, där recept som kimchi, kimbap, bibimbap, bulgogi etc. visas.

Mycket av den koreanska maten består av råa och inlagda grönsaker. Vanligt förekommande grönsaker är rättika, morot, vitkål, lök, vitlök, salladskål och mycket mer. Vi på HÄLLDE säljer ett stort antal Grönsaksskärare i Korea där maskiner främst används för att skära julienne, tärningar eller skiva grönsaker väldigt tunt. I det koreanska köket ställs höga krav på att skärresultaten är konsekventa och att man kan skära stora volymer, HÄLLDEs breda sortiment av Grönsaksskärare passar väl in i den växande trenden…