Rescued Fruits är hållbart!

Under 2016 tog Rescued Fruits hand om mer än 80 ton frukt som var på väg att slängas och gjorde juicer. Produkttillgången styr smakerna för företagets produkter som sedan 2014 hunnit få många hedervärda utmärkelser.

De flesta frukter och grönsaker som importeras till Sverige kommer in via Helsingborg i södra Sverige. Här bedöms och sorteras produkterna och de som inte anses vara av premium kvalité utifrån utseende når aldrig butiker eller restauranger, i sin ursprungliga skepnad…

Cecilia Larsson, en av grundarna av Rescued Fruits, i Helsingborg har reducerat detta onödiga svinn genom att ta tillvara på frukt och grönt via ett tätt samarbete med lokala importörer. Rescued Fruits hämtar de produkter som blivit skadade i transporten eller som skulle ta skada av ytterligare en transport vidare inrikes. De skär helt enkelt bara bort de delar som inte går att använda, och sparar de fina bitarna och gör juice. Vilka smaker som hamnar på hyllorna hos noga utvalda samarbetspartners ligger alltså till stor del i händerna på vad de själva erbjuds köpa.

Genom sin unika affärsidé, att ta tillvara på de felfria delarna av bortsorterade frukter, gör de en fin insats för miljön genom att minimera avfall. Vi som väljer den på butikshyllan får dessutom uppleva nya smaksensationer – win-win! Cecilia har även lyckats etablera ett samarbete med en av Sveriges största butikskedjor där hon tar hand om bortsorterad frukt från butikerna och levererar dem tillbaka i form av juice.

Rescued Fruits tillsammans med många andra företag arbetar hårt för att begränsa avfall. De gör helt enkelt det du kan göra hemma, på din restaurang eller på förskolan, med produkter som kan se lite trötta ut. Så innan du kastar dina äpplen eller morötter i komposten, tänk efter om du kan använda dem på något nytt sätt!

En fruktjuice eller en smoothie är ett bra och näringsrikt mellanmål.

För mer information om Rescued Fruits:
www.rescuedfruit.se
Instagram: rescuedfruits

Malin Annebäck
Marknadsdirektör