RawFood – näringsrikt i färg och form

RawFood var från början en trend, som nu visat sig ha kommit för att stanna. De råvaror som används inom RawFood-matlagningen kommer från växtriket. Man utesluter ingredienser som socker och vitt mjöl. Mat och bakverk består av grönsaker, frön, nötter, alger, frukt och bär, samt en del ”superfoods”. Eftersom RawFood inte hettas upp alls eller till max 42oC, bevaras enzymer och näring i högre grad och man får i sig maximalt av näringsvärdet. Det är därmed ett hållbart sätt att äta, både för planeten och vår egen hälsa.

HÄLLDE lanserar nu ytterligare en koncept-folder där vi tagit fram råd och tips om hur HÄLLDEs maskiner och utrustningar kan användas inom beredning av RawFood. I arbetet med denna folder har vi tagit hjälp av Johan Rabén, RawFood-kock och grundare av Matapoteket i Stockholm. Johan har berättat om sina erfarenheter och om vad som är viktigt att tänka på när man tillagar och äter RawFood.

Vi på HÄLLDE ser att utbudet av RawFood ökar på menyerna – som komplement till animalisk föda eller som kompletta rätter. Att ge sig in i en diet till 100 procent kan kännas svårt, krångligt eller till och med ointressant för många. Men att öka intaget av grönsaker och byta ut till exempel pasta eller potatis mot en sallad full med nyttigheter, eller vitt socker mot dadlar, är lättare. Känslan av att servera/äta nyttigt och upptäcka energin som uppstår är aldrig fel, eller hur?

För dig som känner dig intresserade av RawFood, kan vi rekommendera Johan Rabén och Maria Troive Lindell från Raw Lifestyle Sweden, som kommer att hålla kurser inom ämnet.

Kurserna kommer att hållas på HÄLLDE, så håll utkik!

Läs vår RawFood-folder här!