Första svenska restaurangen som får Tre stjärnor i Guidemichelin

Vid prisceremonin i Köpenhamns stadshus den 19/2 delades de prestigefyllda stjärnorna ut till de nordiska ländernas mest lysande restauranger i Guidemichelin. Det blev historiskt stjärnregn över restaurang Franzén. På Klara Norra Kyrkogata i Stockholm ligger Björn Franzéns lyxkrog som är först ut i Sverige att erhålla den prestigefyllda utmärkelsen med tre stjärnor.

”Björn Frantzén har skapat en unik vision för nordisk mat, som kombinerar sublima ingredienser med häpnadsväckande kulinariska tekniker. Björn Frantzéns gastronomiska uttryck är verkligen värt resan och är en gustatorisk upplevelse som ingen annan”, skriver Michael Ellis, internationell chef för Michelin-guiderna, i ett pressmeddelande.

Daniel Berlin i Skåne Tranås fick sin andra stjärna och Sav utanför Malmö, Aloë i Älvsjö samt Agrikultur i Stockholm fick en stjärna var. Sedan den första svenska restaurangen tilldelades priset 1984, kan nu Sverige stoltsera med 26 restauranger och 31 stjärnor i Guidemichelin.

För mer info om Guidemichelin – läs här!