Gastronomi i samspel med naturen

Sjöborgensgård som ligger alldeles intill en sjö beläget i de småländska skogarna erbjuder en matupplevelse lite utöver det vanliga. Råvarorna som är egenodlade eller från mathantverkare i närregionen, tillagas i ett utomhuskök med eld och rök som värmekällor.

Malin och Peter Comstedt har efter många år i restaurangbranschen förverkligat sin dröm genom Sjöborgen, med sitt synsätt ” från frö och hage till gom och mage”. De odlar egna grönsaker, föder upp djur, fiskar, plockar och samlar av vad naturen har att ge. Råvarorna hämtas till största del från sjö, skog och köksträdgården alldeles intill restaurangen. Sedan 2013 driver de sin verksamhet som en mötesplats för smak-, miljö- och naturupplevelse – en gastronomisk zon.

Menyn byggs upp utifrån säsong och sätts ihop utifrån önskemål om råvara eller ett årtal, tillsammans med gästerna. Malin och Peter erbjuder även event där gästerna får tillaga maten själva, utifrån recept och råvaror som ett trevligt sätt att umgås helt enkelt.

Vid ankomst till Sjöborgen får gästerna en guidning av gården som har anor från 1400-talet där Peter är tredje generationens ägare. Filosofin är att förmedla en alternativ livsstil samt servera en matupplevelse som lyfter fram ett hållbarhet- och miljöbesparande helhetstänk.

Jag har ännu inte varit där men det är bara en tidsfråga.

Malin Annebäck
Marknadsdirektör

Vill du veta mer om Sjöborgen?
Hemsida
Instagram
Facebook