Ajicero-mästare förädlar Venezuelas chilipeppar

Juan Cristóbal Montemayor menar att MontemayoR® föddes som ett projekt för snart 10 år sedan i syfte att bredda utbudet av chilipepparsås i Venezuela.

”Jag kunde inte släppa tanken på varför Venezuela som är ett land berikat med så stor variation av både söt och het chilipeppar, har ett så smalt utbud av chilipepparsåser på marknaden. Med det argumentet i åtanke bestämde jag mig för att utföra uppgiften att utveckla en serie hantverksprodukter baserade på chilipeppar.”

Med tillgång till ett sortiment i ett brett spektrum av färger, med smaker från söt till het, med kontexter från mjuk till krispig har han med genuin känsla och engagemang lyckats med projektet och även fått utmärkelsen ”Guldgaffeln” av Venezuelas Gastronomiska Akademi.

Såserna är gjorda helt utan tillsatser, enbart på naturliga produkter och framställs i små batcher. Smaksättningarna har noggrant valts ut, smakats, testats och inte bara kombinerats för olika styrka i hetta utan även för själva profilen på smaksättningen. Passionen i sökandet efter smaker och texturer har varit chilins förmåga att förvandla vanliga maträtter till spektakulära.

I sortimentet MontemajoR® finns idag elva varianter av chilipepparsåser ”Ajieros” som kan användas som ett tillbehör, som en del i en beredning eller som en krydda i matlagningen.

Sedan 2015 använder Juan HALLDE VCB-61 i beredningen i stort sett dagligen och resultatet finner ni en burk med etiketten ” MontemajoR®” i Caracas, Venezuela. Titta på videon för inspiration!

Följ Juan Cristóbal Montes passion för chili på instagram maestroajicero.